Rode Neuzen Dag Scholentour

Rode Neuzen Dag Scholentour

Boek hier je Rode Neuzen Scholentour
doodle-corner Created with Sketch.
doodle-wiggle_2 Created with Sketch.
nose-redman_0 Created with Sketch.

 

Van eind september tot eind november trekt onze Rode Neuzen Dag Scholentour door Vlaanderen. Ons topteam van presentatoren zal zo’n 25.000 leerlingen een lesuur lang updaten over Universele Preventie. Dat doen ze aan de hand van filmpjes, live getuigenissen in interactie met het publiek. En het durft al eens emotioneel te worden … Dankzij deze tour weet #generationstronger waar Rode Neuzen Dag voor staat en waarom het zo belangrijk is om deze thematiek met een breed publiek te delen.

Wat?

Onze tour trekt natuurlijk niet zomaar rond. Durf dankzij deze Rode Neuzen Dag Scholentour uitspreken waar je mee zit, hulp vragen waar het nodig is en tonen hoe je dankbaar kan zijn. Dat we taboes willen doorbreken, is geen geheim. De tour reikt bovendien tools aan om kinderen en jongeren weerbaar te maken op sociaal, mentaal en fysiek vlak … Hiermee rekening houden, helpt de tour jouw school om tot concrete actie over te gaan voor Rode Neuzen Dag 2019. Van ‘blabla’ naar ‘boemboem’!

Wie?

De Rode Neuzen Dag Scholentour focust zich op 3 niveaus: de 3e graad basisonderwijs, het Secundair Onderwijs en het Hoger Onderwijs. En goed nieuws, want er staat geen limiet op het aantal leerlingen per sessie! Het zal de aangereikte ruimte zijn die bepaalt hoeveel leerlingen kunnen genieten van de presentatie. Bovendien zijn we van het principe ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugde’ en is het mogelijk om scholen in de buurt uit te nodigen!

Wanneer?

Je kan onze Rode Neuzen Dag Scholentour spotten in het straatbeeld vanaf 23 september 2019 tot 27 november 2019. Per dag zijn er zo’n 3 tot 4 voorstellingen mogelijk. De presentatie kan er soms emotioneel aan toegaan, dus misschien hebben sommige leerlingen na ons bezoek nood aan wat nazorg. Het is dus zeker interessant dat de school nadien eventueel tijd voorziet waarin er ruimte is voor een gesprek.

Hoe?

Boek via onderstaande knop jullie moment uit de vooropgestelde timeslots. De school betaalt 150 per presentatie. 

Niemand kent de school beter dan jullie, dus jullie beslissen over de gepaste ruimte om de leerlingen te ontvangen. Maar onthoud: hoe groter, hoe meer volk! Ook de geluidsinstallatie en de projectiebenodigdheden voor deze presentatie voorziet de school zelf, net als een parkeerplaats voor de presentator van onze Rode Neuzen Dag Scholentour.

En dan is het wachten op een berichtje van een Rode Neuzen Dag-medewerker. Wij nemen contact op met de verantwoordelijke van de school en bespreken hoe het dan verder loopt.

> BOEK HIER DE RODE NEUZEN DAG SCHOLENTOUR