Arktos
doodle-corner Created with Sketch.
doodle-wiggle_2 Created with Sketch.
nose-redman_0 Created with Sketch.

 

Rode speurneuzen op schattenjacht

Kinderen gaan, samen met de school en leerkracht, op schattenjacht waarbij ze op zoek gaan naar ieders krachten, kwaliteiten en talenten die ze nodig hebben om zich goed te voelen in de klas én de school.

Tijdens de schattenjacht worden verschillende activiteiten aangeboden aan een klas waarbij verbinden en versterken centraal staat om kinderen te ondersteunen in hun ontwikkeling en groei naar sterke personen in de samenleving. Tevens wordt ingezet op het versterken van het eigenaarschap waardoor kinderen zelf acties kunnen ondernemen om het welbevinden in de klas te versterken. Het project voorziet een aanbod van twee dagen, eventueel in combinatie met een overnachting op locatie. Nadat de school een klas geselecteerd heeft zal er een kennismaking voorzien worden richting de leerkrachten, de klas en de ouders. Tijdens de twee dagen worden diverse werkvormen ingezet; o.a. weerbaarheid, verbindend werken en communiceren, herstelgericht werken, enz. Na de tweedaagse wordt er een afronding georganiseerd samen met de kinderen.

Algemene info
  • Deze workshop is enkel voor scholen in de provincie Limburg
  • Geschikt voor lager onderwijs
  • Geschikt voor buitengewoon onderwijs
  • Duur workshop: totaal van 28 uren, incl. de twee dagen apart of aaneensluitend
  • Aantal deelnemers: 8 tot 30 personen
  • Beschikbare datum: tussen 1/09/2019 en 30/06/2020
  • Website organisatie: www.arktos.be
Praktische info

Indien de tweedaagse in de school georganiseerd wordt, beschikken we graag over een grote ruimte, waar zowel in groep als in subgroepen kan gewerkt worden; bv. turnzaal of grote ruimte. Indien de school kiest om de tweedaagse op locatie te organiseren, al dan niet met overnachting, dient de kost hiervan gemeenschappelijk gedragen te worden.

> Ik schrijf mijn school in!