Naar het nieuwsoverzicht

06-05-2019

Het OverKop-huis in Gent blaast een eerste kaarsje uit!

OverKop Genk

Een jaar geleden opende het OverKop-huis in Gent de deuren. Samen met de andere OverKop-huizen in Genk, Oostende, Mechelen en Tienen wil het een veilige plek zijn waar jongeren gemakkelijk kunnen binnenwandelen voor ontspanning en snelle professionele psychologische hulp. De OverKop-huizen kwamen er dankzij de acties van Rode Neuzen Dag 2016.

OverKop: een luisterend oor en echte hulp
De OverKop-huizen zijn een groot succes: wekelijks krijgen de vijf huizen bijna duizend unieke bezoekers over de vloer. Een multidisciplinair team van ervaren jongerenwerkers, psychologen en sterke partners uit de gezondheidszorg luistert naar jongeren en volgt elke (hulp)vraag op.

Jongeren voelen zich ook echt thuis in de OverKop-huizen. Ze springen er binnen voor het gevarieerde vrijetijdsaanbod en maken er nieuwe vrienden. Ze vinden er tegelijkertijd ook een luisterend oor als ze willen praten over moeilijke thuissituaties, stress of depressieve klachten. Het eerste jaar kreeg OverKop Gent 3456 bezoekers over de vloer.

Jongerenwerker Joy De Pau: “We scoren met een toegankelijk en innovatief vrijetijdsaanbod, dat extra inzet op verbinding tussen jongeren. We doen dit ook samen met de jongeren, want de kern van de OverKop-idee is ‘participatie’! Het is m.a.w. een huis niet enkel voor, maar ook door jongeren.”

Wil je meer weten over de OverKop-huizen? Surf naar overkop.be!

OverKop Gent