Naar het nieuwsoverzicht

22-06-2019

Jens Dendoncker zet mee zijn schouders onder Rode Neuzen Dag!

Ambassadeurs Rode Neuzen Dag 2019

Jens Dendoncker zet mee zijn schouders onder Rode Neuzen Dag! Samen met Jonas Van Geel, Birgit Van Mol, Koen Wauters en Sam De Bruyn wil hij zorgen voor het weerbaarder maken van jongeren op school. 

Jens Dendocker (28) neemt zijn rol als nieuw gezicht van Rode Neuzen Dag graag geestig op. Al is de sérieux nooit ver weg. Ook hij werd ooit door het leven uitgedaagd. Hij was 20 toen het licht uitging en hij een zelfmoordpoging ondernam tijdens een weekend met de jeugdbeweging. Zijn vrienden vonden hem op tijd. Dankzij een goed sociaal netwerk, een opname in de psychiatrie en therapiesessies overwon Jens z’n depressie. Hij vertelt er meer over in Het Laatste Nieuws.

Jens ziet zijn rol als ambassadeur helemaal zitten: “De bedoeling is dat ik zélf zoveel mogelijk tot bij de jongeren ga. Bijna de helft geeft aan dat ze onder druk staan om te presteren op school, dus ik hoop dat Rode Neuzen daarop een rechtstreekse impact kan hebben, zoals met die stiltecaravan. Aan leerkrachten zou ik willen vragen om klachten serieus te nemen. En aan jongeren om zich met niemand te vergelijken. Niet met modellen op Instagram, niet met vrienden op de speelplaats. Het is oké wie je bent. En, niet te vergeten: het leven is gemakkelijker met een passie. Of dat nu boekhouden, monumenten namaken met lucifers of Lego is: het maakt geen fluit uit. Je moet ze alleen zien te vinden.”

Rode Neuzen Dag, georganiseerd door VTM, Qmusic, HLN en Belfius is aan z’n vierde editie toe. Eerder richtte de goeddoelactie zich op 1 op de 5 jongeren die met psychische problemen te kampen krijgt, maar dit jaar wil de organisatie het mentale, sociale en fysieke welzijn van álle jongeren opkrikken. Bijna 1.300 scholen engageerden zich al als Rode Neuzen School en zullen tegen de slotshow op 29 november geld inzamelen om de weerbaarheid van hun studenten te bevorderen.

Lees het volledige artikel op hln.be