Naar het nieuwsoverzicht

28-05-2019

Rode Neuzen Dag 2019: mentaal, fysiek én sociaal welbevinden op school

Rode Neuzen Lab

Rode Neuzen Dag staat sinds 2015 op de Vlaamse kalender. En dat zal ook in 2019 zo zijn. Want voor de vierde keer organiseren VTM, Qmusic en Belfius Rode Neuzen Dag.

Dit jaar zamelen we  geld in voor schoolprojecten die jongeren meer ruimte geven en inzetten op hun mentale, sociale en fysieke weerbaarheid. Want een gezonde geest hoort thuis in een gezond lichaam.

Het is nodig dat we onze Rode Neuzen Dag-visie uitbreiden. Uit een nieuw grootschalig iVox-onderzoek bij 1000 jongeren blijkt dat 1 op 3 jongeren zich ongemakkelijk voelt over zijn uiterlijk. 3 op 10 jongeren is bang om er niet bij te horen op school. Het mentaal, fysiek en sociaal welbevinden van jongeren is onlosmakelijke met elkaar verbonden. De helft van alle Vlaamse jongeren zegt dat ze zich mentaal beter zouden voelen als ze zich fysiek sterker en gezonder zouden voelen.

Ook de sociale media hebben een grote impact op het welbevinden van onze jongeren. De helft van de jongeren (51%) vindt het zelf ongezond dat ze  zo veel op hun gsm zitten.

Tijd dus voor actie!

Iedereen kan zijn steentje bijdragen aan Rode Neuzen Dag. Hoe? Heel simpel: door toffe acties te organiseren en zo geld in te zamelen voor de Rode Neuzen Scholen en het Rode Neuzen Fonds, door Rode Neuzen School te worden of door een vrije gift te doen. Hieronder zetten we de mogelijkheden op een rijtje:

Mijn school, een Rode Neuzen School

Rode Neuzen Dag zet zich dit jaar extra in voor schoolinitiatieven die bijdragen tot het mentaal, fysiek en sociaal weerbaar maken van hun leerlingen. Want scholen, die kunnen het verschil maken!

En daarom willen we ook zo veel mogelijk scholen aanmoedigen om hun schouders onder dit initiatief te zetten en Rode Neuzen School te worden.

Geld inzamelen voor je eigen Rode Neuzen Dag-project? Dat doe je gemakkelijk in drie stappen:

  1. Kies je project
  2. Doe een actie
  3. Vier feest!

Klik hieronder door en we vertellen je hoe je je als Rode Neuzen School kan aanmelden.

> Ik meld mijn school aan als Rode Neuzen School!

Mijn actie voor Rode Neuzen Dag

Trek je loopschoenen aan voor een schoolmarathon, bak samen met je vrienden een lading pannenkoeken of verkoop zelfgemaakte oorbellen voor Rode Neuzen Dag.

Welke actie je doet, laten we volledig aan jou over. Wil je gratis publiciteitsmateriaal en ons op de hoogte houden van jouw Rode Neuzen Dag-actie?

Registreer je actie op de website en laat ook anderen weten wat jullie van plan zijn voor Rode Neuzen Dag.

Ik wil mijn Rode Neuzen Dag-actie registreren!

Mijn gift voor Rode Neuzen Dag

Wil je Rode Neuzen Dag een duwtje in de rug geven door een vrije gift te doen? Dat kan heel gemakkelijk. We leggen je op de volgende pagina graag uit hoe je dat aanpakt.

> Ik wil een vrije gift doen aan Rode Neuzen Dag!