Naar het nieuwsoverzicht

24-11-2020

‘Kop Op Veiling’ zet mentale gezondheid in de verf

Kop Op - Veiling

Van Niels Destadsbader tot Veerle Baetens, voor het derde jaar op rij heeft het team van ‘Kop Op Veiling’ reeds heel wat knappe koppen en centen verzameld voor Rode Neuzen Dag. “In een normale jaargang veilen we de portretfoto’s van bekend Vlaanderen, in dit unieke jaar combineren we het beste van twee werelden kunstwerken geïnspireerd op de portretten aan te bieden"

Het team

Kelly D’herde, Bart Meeus en Jari Van Boven vormen samen het drieluik ‘Kop Op Veilingen’. Zowel in 2018 en 2019 veilde ze met succes prachtige portretten van verscheidene bekende Vlamingen, gepaard met een meet-and-greet. 

De geschiedenis

“Drie jaar geleden ben ik wakker geschud door mijn directe omgeving en merkte ik dat er heel wat onwetendheid bestaat rond mentale gezondheid. Dat was het moment voor mij om zelf in actie te schieten. Samen met Bart (fotograaf) en Jari (website & social media) proberen we nu al drie jaar meer aandacht te creëren rond mentaal welzijn door middel van de Kop Op Veilingen.”, vertelt organisatrice Kelly.

Ook bij Kop Op zorgde dit coronajaar voor een troebel perspectief. “Onze normale gang van zaken, waarbij bijvoorbeeld Matteo Simoni zijn portret persoonlijk overhandigt aan de hoogste bieder, werd even ‘on-hold’ gezet. Dit kunnen we niet zeggen van het mentale welzijn in Vlaanderen, integendeel. Passief toekijken was geen optie, dus zijn we overgeschakeld naar een nieuwe aanpak.”, getuigt Kelly.

Kop Op - Veiling

 

De veiling

“Dit jaar kunnen de mensen bieden op unieke kunstwerken, gecreëerd door Belgische en Nederlandse kunstenaars. Als inspiratiebron gebruiken de kunstenaars fotografisch materiaal van onze vorige edities, maar de creatieve input ligt volledig bij hen. Op deze manier kunnen we toch een mooie cent inzamelen voor Rode Neuzen Dag en terwijl de kunstsector een hart onder de riem steken.”

“We hebben ook nog goed nieuws voor alle lezers. Onze veilingen gaan nog door tot en met zaterdag 28/11 en iedereen kan een bod doen op de unieke doeken via onze website. Zo bouw je mee aan het mentaal welzijn van Vlaanderen en krijg je er een prachtig kunstwerk voor terug.”

#shareyoursong

“Ook bij Kop Op halen wij heel wat kracht uit muziek. Als we het even moeilijk hebben en niet alles loopt zoals gepland, hebben we altijd nog The Proclaimers met ‘I’m gonna be’. Dat nummer zorgt elke keer voor een duwtje in de rug 😊.

Heb jij een liedje dat jou kracht geeft of waar je steun in vond, deel het dan met de #shareyoursong! Zo laten we jongeren voelen dat ze er niet alleen voor staan.