Naar het nieuwsoverzicht

10-07-2020

4 zoektochten ten voordele van Rode Neuzen Dag

Emma Turpain

De 15-jarige Emma Turpain heeft 4 fotozoektochten gemaakt in regio Izegem ten voordele van Rode Neuzen Dag. Het mentaal welzijn van jongeren is iets wat ze zelf heel erg belangrijk vindt. Vandaar het idee om voor Rode Neuzen Dag geld in te zamelen.

Ondanks haar jonge leeftijd is Emma al er begaan met het welzijn van jongeren en volwassenen. Zelf is ze actief als vrijwilliger in het woonzorgcentrum 'Ter Berken' in Roeselare en in haar vrije tijd gaat ze zwerfvuil opruimen in Izegem. 

Ook Rode Neuzen Dag ligt haar na aan het hart. Tijdens de coronaperiode groeide bij Emma het idee om een actie op te zetten om op die manier de weerbaarheid van jongeren te verbeteren. Jaarlijks doet Emma samen met haar gezin mee aan enkele fotozoektochten. Daarom leek het haar wel leuk om in haar eigen regio een fotozoektocht te ontwerpen. Uiteindelijk heeft ze vier fotozoektochten samengesteld. De afstanden variëren van 2 kilometer voor de allerkleinsten tot 11 km voor de meer ervaren stappers en kosten tussen de twee à drie euro.  De fotozoektochten zijn te koop in dagbladhandels De Kriebel in de Kachtemsestraat 137 en Eclips op de Meensesteenweg 78. Het is ook mogelijk om een vrije donatie te doen. Dit kan in een van de verkooppunten of online via de giftenpagina van Rode Neuzen Dag.

Deelnemen aan de vier fotozoektochten kan vanaf 1 juli tot en met 30 september. De gevonden antwoorden kan je doorsturen via Facebookpagina 'Zoektochten Regio Izegem Rode Neuzen Dag' of door te mailen naar naar zoektochten@outlook.be. Voor meer info kan je terecht op de actiepagina van Emma.