Naar het nieuwsoverzicht

21-05-2020

75.267x bedankt!

Moving Lives
Rode Neuzen Dag de wereld rond

De afgelopen weken hebben 313 sportievelingen hun beste beentje voortgezet ten voordele van OverKop. Met de beweegchallenge van Moving Lives werd er in totaal 75.267 kilometers gestapt, gefietst of gelopen. Dat bracht een mooie som op van 5.770 euro! Daarom zegt Rode Neuzen Dag 75.267x bedankt! 

Door de maatregelen tegen corona wordt de weerbaarheid van jongeren extra op de proef gesteld. Rode Neuzen Dag en Moving Lives riepen daarom samen op om 40.075 kilometer (omtrek van de wereld rond de evenaar) te bewegen en zo geld in te zamelen voor het Rode Neuzen Fonds dat hiermee laagdrempelige hulp voorziet voor jongeren zoals OverKop. 

OverKop

In een OverKop-huis kan je als jongere tot 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Het is een veilige plek waar je fysiek (na de coronamaatregelen) of online een luisterend oor vindt en beroep kan doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen. OverKop wil jongeren laagdrempelig helpen weerbaarder te worden: nu en na de coronamaatregelen.