Naar het nieuwsoverzicht

05-04-2020

Corona-advies door Dirk De Wachter: doe aan VOD!

Dirk De Wachter

Via Rode Neuzen Dag geven verschillende experts hun visie over hoe jongeren deze coronatijden beleven. Daarnaast geven ze ook tips & tricks om jongeren maar ook ouders en leerkrachten te helpen in deze bizarre tijden.

Prof. Dr. Dirk De Wachter, psychiater KU Leuven: "Op dit moment in tijden van crisis, dreigt alle aandacht te gaan naar de risicogroepen die nu door de ziekte kunnen getroffen worden. Dat is terecht en dat mag maar we moeten goed opletten dat de stille groeperingen zoals de jongeren die ‘maar een beetje rondhangen’, niet vergeten worden. Zij zullen binnen enkele maanden de belangrijkste groep van de problematiek zijn. Het zijn zij die dan niet terug op gang komen, het zijn zij die hun schoolmotivatie verliezen, het zijn zij die in de psychopathologische problemen komen."

In onderstaand filmpje pleit Dirk De Wachter voor meer VOD, of beter gezegd Verantwoord Onnozel Doen! Hij legt uit tegen welke problemen onze jongeren nu aankijken ten gevolge van de coronamaatregelen en hoe je deze het beste kan aanpakken.

Bekijk hieronder het volledige interview met Dirk De Wachter in het kader van #RodeNeuzenDagTegenCorona