Naar het nieuwsoverzicht

11-10-2019

De 'Grote Klein Elektro Strijd' barst los in Vlaanderen!

MBGA

Frances Lefebure zet in een tweede reeks van het feel good-programma Make Belgium Great Again bij VTM opnieuw haar beste beentje voor om van ons land een nét iets betere plek te maken. In de eerste aflevering overtreft ze alvast de verwachtingen wat betreft de Grote Klein Elektro Strijd tussen Bornem en Temse. Tijd om heel Vlaanderen aan te vuren.

De inzamelactie van oud/kapot klein elektro, die eerder deze week werd opgezet in Bornem en Temse ten voordele van Rode Neuzen Dag, was een groot succes. Winnaar Bornem haalde in 1 week meer dan 12 ton op en de in totaal 22 ton opgehaalde toestellen overtrof sterk de verwachtingen. Frances daagt nu alle steden en gemeenten uit om zich achter deze actie te scharen. Het ingezamelde klein elektro levert niet alleen kostbare grondstoffen op, maar voor één uitzonderlijke keer brengt het ook geld op. Hoe meer klein elektro wordt verzameld, hoe meer geld Recupel schenkt aan Rode Neuzen Dag.

Frances roept daarom nu álle Vlamingen op om hun oud en/of kapot klein elektro naar het containerpark of de lokale Recupel-inzamelbox te brengen. De stad of gemeente die voor 19 oktober het meeste klein elektro ophaalt, wint een uniek containerparkconcert van Koen Wauters en Jonas Van Geel. Uiteraard kan het klein elektro nog na 19 oktober worden afgegeven. Tot 28 november telt het ook mee om het bedrag te bepalen dat Recupel aan Rode Neuzen Dag schenkt.

Awel, waar wacht je nog op?!