Naar het nieuwsoverzicht

25-11-2021

Dit waren de hoogtepunten op donderdag 25/11

GRIMBERGEN Zorgboerderij

Bekend karikaturist Marc De Roo keert terug naar oude school voor Rode Neuzen Dag

Op middelbare school VISO in Mariakerke heeft oud-leerling Marc De Roo zijn steentje bijgedragen aan Rode Neuzen Dag. De bekende karikaturist bracht 16 duo’s samen in beeld. “We hebben allemaal iemand nodig waar we op kunnen rekenen”, zegt De Roo.

GENT - Viso

 

Julie Van den Steen op de speelplaats in Ternatse 'Rode Neuzen' school, Sint-Angela Instituut

"We hebben twee dingen gedaan. Het eerste was tijdens de Godsdienstles, dan ging het vooral over Rode Neuzen Dag en hebben we de activiteit 'loop over de streep', gespeeld. Eerst waren het lichte vragen zoals loop over de streep als je Nike schoenen aanhebt, daarna werden het iets moeilijkere vragen. Zoals bijvoorbeeld lig je 's nachts wakker door problemen, heb je al eens aan zelfdoding gedacht? Ik kan u vertellen dat er wat traantjes gevallen zijn", klinkt het. "Het tweede ding dat we gedaan hebben is snoep verkopen. En we geloven dat het zo'n 1500 euro zal opbrengen", aldus leerkracht Friedl Teirlinck.

TERNAT - Sint-Angela Instituut

 

Vincent Fierens glundert op Grimbergse zorgboerderij Huppeldepup

Vandaag maakt Vlaanderen kennis met Zorgboerderij Huppeldepup en Wonder. Wonder is de alpaca die ze met de fles grootbrachten maar ‘ze’ zijn dan Ellen en heel wat jongeren die meehelpen op de zorgboerderij. Vicent Fierens trekt door Vlaanderen en houdt daarbij halt op plekken die jongeren steunen. “Dus zijn we heel vereerd met het bezoek”, aldus oprichtster Ellen Van Assche.

GRIMBERGEN Zorgboerderij

 

Prik&Tik schenkt 1.000 euro aan Rode Neuzen Dag: “Jong zijn is moeilijk in deze tijden”

Aankoopvereniging Prik&Tik heeft samen met zijn drankenhandels duizend euro ingezameld voor Rode Neuzen Dag met de verkoop van pins. De overhandiging vond donderdag plaats bij Quali Drinks in Mechelen.

MECHELEN - Quali Drinks (Prik en Tik)

 

Birgit Van Mol was bij Ford Motor Company in Sint-Agatha-Berchem: "Jongeren steunen zit in ons DNA"

Het bedrijf  steunt Rode Neuzen Dag door wagens ter beschikking te stellen. "We zijn daar heel blij mee, vooral in deze tijden is het belangrijk om van punt a naar punt b te komen. Naast de wagens die we ter beschikking stellen, hebben we ook nog 1OO euro verzameld voor Rode Neuzen Dag.", vertelt Bart.  "Rode Neuzen Dag is een enorm goed initiatief. Mensen steunen en helpen zit in ons DNA."

BRUSSEL - Ford

 

Birgit Van Mol neemt een kijkje achter de schermen van 'Rode Neuzen Radio' van Heilig Drievuldigheidscollege

De leerlingen van het Heilig Drievuldigheidscollege doen al jaren mee met Rode Neuzen Dag. Dit jaar komen ze met een gloednieuw idee: een eigen 'Rode Neuzen Radio'. "Alle leerlingen konden liedjes aanvragen via een persoonlijke brief. Eén plaatje kost één euro per persoon. Maar voor een klas is het goedkoper en kost een plaatje slechts 4  euro. Morgen organiseren we ook een dessertenbuffet en al ons geld gaat integraal naar de Rode Neuzen Acadamy. We hopen van harte dat de Sidekick Sams gaan helpen."

LEUVEN - HDC

 

Lembeekse Maggie wint woonkamerconcert van Gers Pardoel

"We hebben voor Gers 751 euro geboden op de website van vakantieveilingen. Ik ben fan van Gers Pardoel én van Rode Neuzen Dag. Ieder kind heeft recht op wat hij o zij verdient. Ik merk dat een toffe leerkracht doet veel voor kind", legt Maggie uit. 

LEMBEEK - Gers Pardoel