Naar het nieuwsoverzicht

24-11-2021

Dit waren de hoogtepunten op woensdag 24/11

VTI Zandhoven kleurt rood voor Rode Neuzen Dag

Al 1 miljoen euro ingezameld!

Wauw! Vanochtend maakten Qmusic-dj's Maarten en Dorothee bekend dat er al 1 miljoen euro werd ingezameld voor Rode Neuzen Dag. We streven ernaar om tegen vrijdagavond minstens 2,2 miljoen euro in te zamelen. Dat geld kan gebruikt worden om minimum één leerkracht per Vlaamse school op te leiden tot Sidekick Sam: een persoon die getraind is om mentale problemen bij jongeren te herkennen en aan te pakken. We gaan er nog even voor!

1 miljoen voor Rode Neuzen Dag

 

Vincent Fierens verrast mevrouw Van Esbroeck van het Mechelse Scheppersinstituut

Vincent brengt een bezoek aan het Scheppersinstituut in Mechelen en verrast mevrouw Van Esbroeck in de klas. De school doet mee aan Rode Neuzen Dag en verkoopt rode snoepjes voor 2 euro per zak. Gisteren verkochten ze meer dan de helft van de voorraad. "We gaan er alles aan doen om vandaag, morgen en vrijdag nog méér snoep te verkopen", aldus mevrouw Van Esbroeck. Daarnaast laat de school haar leerlingen elk jaar een vertrouwensleerkracht uitkiezen en organiseerden de leerkrachten, speciaal voor deze editie van Rode Neuzen Dag, de actie "Ik ben er voor JOU".

 

Limburgse Hogeschool PXL laaiend enthousiast voor Rode Neuzen Dag

Met Rode Neuzen Dag in zicht, doet de Hogeschool PXL ook deze week nog extra inspanning om het belang van ondersteuning van jongeren in de kijker te zetten. Zo kleuren alle PXL-gebouwen in Hasselt rood in de avond en werden er in de afgelopen maand ‘pasta meatballs' tijdens de middag, Rode Neuzen-koffies en wafels verkocht ten voordele van de Rode Neuzen Dag.

Hogeschool PXL overhandigt cheque van bijna 6.000 euro ten voordele van Rode Neuzen Dag

 

OverKop-huis en Paaz-afdeling RZ Tienen verkopen snoep, kerstkaartjes en confituur voor Rode Neuzen Dag

De Paaz-afdeling van het RZ H.Hart Tienen en het OverKop-huis Tienen sloegen de handen in elkaar om hun duit in het zakje te doen voor Rode Neuzen Dag. De jongeren beseffen zelf maar al te goed wat Rode Neuzen Dag betekent en kan betekenen. “Ze wilden ook hun bijdrage leveren. We zagen dat de Paaz-afdeling van het RZ H.Hart Tienen snoep, confituur en kerstkaarten verkochten en vroegen hen of we hen hiermee konden helpen.” Dat was uiteraard geen probleem. 

De jongeren van OverKop trokken met hun bakfiets zelf de straat op om deze te verkopen. Hiermee zamelden ze 112 euro in. Vandaag kwam Birgit Van Mol, samen met haar team deze cheque ophalen, want alle kleintjes maken één groot.

Birgit Van Mol haalt de cheque van 112 euro op, die de jongeren van OverKop Tienen inzamelden voor Rode Neuzen Dag

 

Sabam schenkt cheque van 10.000 euro aan Rode Neuzen Dag

Birgit Van Mol spreekt met Olivier van de Belgische vereniging van onder andere auteurs 'Sabam'. De vereniging steunt ook dit jaar Rode Neuzen Dag omdat ze het mentale welzijn van hun publiek en de auteurs belangrijk vinden. Birgit Van Mol mag daarom een mooie cheque van 10.000 euro in ontvangst nemen.

Belgische vereniging van onder andere auteurs 'Sabam' schenkt een cheque van 10.000 euro aan Rode Neuzen Dag

 

2.000 euro voor Rode Neuzen Dag dankzij Belfius Noord-Brabant

Belfius organiseerde het eerste weekend van november op de padelvelden van Thermae Sports Merchtem een padeltornooi ten voordele van Rode Neuzen Dag. "Het was heel fijn om te zien dat alle werknemers aan dezelfde kar trokken. We komen veel in contact met mensen en mensen met problemen", legt Jan Broeders uit. 

In totaal bracht het tornooi iets meer dan 900 euro op, maar Louise en haar papa verdubbelde dat bedrag. Ze schenken nu 2.000 euro aan Rode Neuzen Dag.

Belfius kan dankzij het padeltornooi dat ze organiseerden voor Rode Neuzen Dag een cheque van 2.000 euro overhandigen aan Julie Van den Steen

 

Julie Van den Steen verrast coach Jochen van S.K. Steenhuffel

De jonge voetballers van jeugdteam SK Steenhuffel vinden coach Jochen de liefste. Jochem is coach én ook leerkracht. "We hebben in onze maatschappij dringend nood aan Sidekick Sams", klinkt het. 

Julie Van den Steen verrast coach Jochen van S.K. Steenhuffel