Naar het nieuwsoverzicht

23-06-2020

Laura Tesoro sluit Instagram Live-sessies "Hoe is’t?" af

Laura Tesoro

Remco Evenepoel heeft vragen beantwoord van jongeren en Average Rob, Nour & Fatma en Steffi Mercie deelden hun anti-verveeltips

De voorbije drie weken organiseerden Rode Neuzen Dag en de Vlaamse overheid de Instagram Live-sessies ‘Hoe is’t?’. Duizenden jongeren lieten hun stem horen via de vragenlijst en de drie live-sessies. In de laatste live, op woensdag 24 juni om 17u via de Instagram van Rode Neuzen Dag, stond Laura Tesoro klaar om met jongeren te praten over hoe het met hen gaat. Ze blikte vooruit naar de zomer en beantwoordde alle vragen over eenzaamheid en de vakantie. En dat deed ze niet alleen, want zoals elke week waren er ook heel wat bekende gezichten, influencers en experts, waaronder Remco Evenepoel. Hij maakte speciaal voor Rode Neuzen Dag tijd vrij om exclusief in interactie te gaan met jongeren en al hun vragen te beantwoorden.

Laura Tesoro: “We staan aan de vooravond van de zomervakantie. De stress waarmee jongeren te kampen kregen door de onduidelijkheden rond school en hun examens, is gelukkig wat gaan liggen. Maar de zomer… die gaat deze keer voor iedereen anders zijn.  Geen optredens, geen festivals, een zomer die we niet snel zullen vergeten… Een reden te meer om in deze laatste live-sessie van Rode Neuzen Dag nog eens écht het woord te geven aan alle jongeren, al hun vragen te beantwoorden en te proberen om iedereen met zoveel mogelijk ‘goesting’ de zomer in te sturen!”

Laura Tesoro

 

Ook Remco Evenepoel, Average Rob, Steffi Mercie en Nour & Fatma beantwoordden vragen van jongeren

Tijdens de Instagram Live-sessie stond ook het 20-jarige supertalent Remco Evenepoel, van Deceuninck-Quick-Step, paraat om vragen van jongeren te beantwoorden. Als topwielrenner is hij het gewoon om om te gaan met stress en onzekerheid. Hij deelde op woensdag zijn advies met jongeren. En ook Sarah Bal - psychologe en gedragstherapeute bij kinderen en jongeren van de Universiteit van Gent - stonden standby om gericht advies te geven. De focus lag hierbij op eenzaamheid en hoe jongeren een waardevol contact kunnen onderhouden met hun gezin en vrienden.   

Remco Evenepoel - Sarah Bal

 

Aangezien het een atypische zomer wordt met minder reizen en de afgelasting van festivals en andere massa-evenementen, schotelde Rode Neuzen Dag jongeren ook enkele ultieme anti-verveeltips voor. En daarvoor schoten influencers als Average Rob, Nour & Fatma en Steffi Mercie mee te hulp.

Influencers
 
Met de tool ‘Iedereen ok?’ voor jongeren de zomer in

Naar aanleiding van de eerste Instagram Live sessie over stress en angst met o.a. Professor Elke Van Hoof (VUB), lanceert Rode Neuzen Dag samen met Elke Van Hoof de gratis online interventietool 'Iedereen ok?'. Deze online interventietool kan jongeren helpen om zich kalmer te voelen en te blijven functioneren. Het is een wetenschappelijk onderbouwd stappenplan om jongeren weer in de ‘ok-zone’ te brengen. Deze tool is beschikbaar via het boostpakket van Rode Neuzen Dag.

RND - Vlaamse Overheid

Rode Neuzen Dag, de goeddoelactie van VTM, Qmusic, HLN en Belfius die het mentaal, fysiek en sociaal sterker maken van jongeren als doel heeft, wil er zeker ook in de nasleep van de coronacrisis zijn voor alle jongeren. Dit mede dankzij de steun van de Vlaamse Overheid en zorgenvoormorgen.be.