Naar het nieuwsoverzicht

06-10-2019

Niels Destadsbader en K3 gaven elk een privéconcert op een Rode Neuzen School

Niels Destadsbader

Wat een geluksvogels bij De Leerexpert in Kalmthout en BimSem in Mechelen! Uit alle scholen die zich voor de zomervakantie aangemeld hadden als Rode Neuzen School, werden zij gekozen voor een exclusief optreden van Niels Destadsbader of K3! Het werd een waanzinnige namiddag voor alle leerlingen.

Niels Destadsbader

Terwijl vele fans ongeduldig aftellen naar de optredens van Niels Destadsbader in het Sportpaleis, kregen de leerlingen van De Leerexpert in Kalmthout al een voorsmaakje.

Het werd een uniek concert voor de 100 leerlingen van de school met een motorische en/of meervoudige beperking want Niels had nog een verrassing voor zijn publiek in petto. Hij had de leerlingen namelijk op voorhand gevraagd om hun favoriete artiest en nummer op te schrijven op een kaartje. Al deze kaartjes werden in een trommeltje gestoken en door elkaar geschud. Tijdens het concert viste Niels er één voor één een kaartje uit om vervolgens het nummer live te brengen. Het ging daarbij om covers van onder meer K3, Willy Sommers en André Hazes maar uiteraard schreven ook veel leerlingen nummers van Niels zelf op. De leerlingen waren erg onder de indruk en het enthousiasme was nauwelijks in bedwang te houden. En ook Niels zelf heeft ervan genoten:

K3
 

K3

Ook in het  Berthoutinstituut - Klein Seminarie was het een dag dat ze niet snel zullen vergeten. Marthe, Hanne en Klaasje van K3 brachten een bezoekje aan de school en bezorgden een honderdtal leerlingen de namiddag van hun dromen.

"Kinderen vertoeven een groot deel van hun tijd op school. Ze zijn er van 's morgens vroeg tot in de namiddag, dus het is gewoon heel belangrijk dat zij zich goed voelen op hun school," aldus Marthe. Hoewel we hen altijd goedgemutst zien, hebben de K3'tjes het soms ook wat moeilijker. "Ik heb ook wel onzekere periodes gehad en ik denk dat ieder kind daar doorheen moet. En het is ook wel wat, he. Je wil er graag bijhoren, maar soms gaat dat niet vanzelf en dan kan dat best wel moeilijk zijn", vult Klaasje nog aan.  

Maar tijdens het concert van het trio waren alleen maar lachende gezichten te spotten. Het was nog nooit zo plezant!