Naar het nieuwsoverzicht

13-05-2020

Ontdek het boostpakket van Rode Neuzen Dag

#RodeNeuzenDagTegenCorona

De coronamaatregelen hebben een grote impact op iedereen. In deze tijden wordt zeker de weerbaarheid van jongeren extra op de proef gesteld. Daarom roept Rode Neuzen Dag via een campagne alle Vlamingen op om de social distancing enkel te beperken tot enkel een fysieke afstand. De mentale afstand moet meer dan ooit vermeden worden want emoties zet je niet in lockdown. 

Rode Neuzen Dag ondersteunt jongeren in coronatijden met ‘boostpakket’

Om die mentale afstand zo klein mogelijk te houden lanceerde Rode Neuzen Dag eerder al een ‘boostpakket’ onder de hashtag #RodeNeuzenDagTegenCorona met tal van initiatieven voor jongeren. Zo polst Frances Lefebure van Make Belgium Great Again donderdag 14 mei in ‘Hoe is ‘t?’, een Instagram Live naar hoe het écht met jongeren gaat. Daarnaast werden ook de meditatiepodcasts van ‘That’s Meditation’ opnieuw online gezet, geven experts tips and tricks via video’s en delen jongeren hun verhalen en adviezen om elkaar te helpen.

Frances Lefebure polste in ‘Hoe is ‘t?’ naar hoe het écht met jongeren gaat

Om jongeren een hart onder de riem te steken en te polsen naar hoe het écht met hen gaat, organiseerden Make Belgium Great Again en Rode Neuzen Dag een Instagram Live met Frances Lefebure op donderdag 14 mei. In ‘Hoe is ‘t?’ ging Frances samen met enkele experts live in gesprek met iedereen die erbij wou zijn.
 

‘That’s meditation Challenge’ van Safety First en Tim Van Aelst terug online

Vorig najaar lanceerden Rode Neuzen Dag en de cast van ‘Safety First’ de ‘That’s Meditation Challenge’. Jongeren werden uitgedaagd om te mediteren met behulp van gratis online sessies. Die gratis meditatiepodcasts staan weer online. Volgens Tim Van Aelst, bedenker van ‘Safety First’, kan meditatie helpen bij onrust, angst en stress, wat zeker in deze coronatijden erg speelt.

Experten delen tips & tricks

Naast gratis meditatiesessies delen verschillende experten als Sarah Van Gysegem, OverKop-professionals en psychiater Dirk De Wachter geregeld tips & tricks. Via video’s geven ze adviezen over hoe jongeren mentaal, fysiek en sociaal weerbaar kunnen blijven.

Jongeren helpen jongeren

Jongeren kunnen niet alleen leren van experts, maar ook van elkaar. De komende weken getuigen verschillende jongeren via rodeneuzendag.be over hoe zij de coronamaatregelen beleven, welke behoeftes ze hebben en hoe ze daarmee omgaan. Zo weten jongeren dat ze niet alleen zijn. 

Blijf Rode Neuzen Dag steunen

Wil je graag zelf nog extra helpen om jongeren mentaal, sociaal en fysiek weerbaarder te maken? Dat kan door een gift te doen voor Rode Neuzen Dag via BE70 0960 6060 6025. Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf €40. Al het ingezamelde geld gaat naar het Rode Neuzen Fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, en zal gebruikt worden voor de OverKop-Huizen van Rode Neuzen Dag in Vlaanderen. 

Die OverKop-huizen bieden laagdrempelige eerstelijnshulp aan voor jongeren. Omdat de huizen op dit moment moeten sluiten door de corona-maatregelen, wordt er extra ingezet op live chatmomenten, waar elke jongere vragen kan stellen. De huizen willen ook in het post-coronatijdperk jongeren opvangen die gevolgen dragen van de crisis. 

Ambassadeurs Rode Neuzen Dag 2019