Naar het nieuwsoverzicht

23-04-2020

Ook weerman Frank Duboccage beweegt mee voor OverKop!

Frank Duboccage

Frank Duboccage, weerman bij VTM zorgt niet alleen voor topweer, hij leverde ook topprestaties voor de beweegchallenge ten voordele van laagdrempelige opvang voor jongeren bij OverKop.  Hij fietste maar liefst 100 kilometers. Dankzij zijn sportiviteit kunnen we jongeren via OverKop de hulp blijven aanbieden die ze nodig hebben, nu én na de coronatijden!

Samen 40.075 km voor Rode Neuzen Dag - OverKop!

Door de coronamaatregelen wordt de weerbaarheid van jongeren extra op de proef gesteld. Daarom riep Rode Neuzen Dag en de organisatie Moving Lives op om samen de wereld rond te stappen, lopen of fietsen, in totaal 40.075 kilometer (omtrek van de wereld rond de evenaar). Door te bewegen en geld in te zamelen voor het Rode Neuzen Fonds kan er laagdrempelige hulp voorzien worden voor jongeren in OverKop-huizen.

Ook Maarten Breckx, nieuwsanker bij VTM NIEUWS, Qmusic-dj Sam De Bruyn en CEO van DPG Media Kris Vervaet gaven het goeie voorbeeld in onderstaande filmpjes!  #RodeNeuzenDagTegenCorona.

In een OverKop-huis kan je als jongere tot 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Het is een veilige plek waar je fysiek (na de coronamaatregelen) of online een luisterend oor vindt en beroep kan doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen. OverKop wil jongeren laagdrempelig helpen weerbaarder te worden: nu en na de coronamaatregelen. 

Beweeg mee!
Moving Lives