Naar het nieuwsoverzicht

17-03-2021

OverKop goes Blokbusters

OverKop goes Blockbusters

Tune in om 15 uur via deze link!

Het is de Week van de Zorg en die laat OverKop niet zomaar voorbijgaan. Vandaag strijken Radio Gaga-gezicht Dominique Van Malder en comedian Erhan Demirci neer in het OverKop-huis in Mechelen. Vanaf 15 uur maken ze drie uur lang radio en ze doen dit niet alleen. Enkele OverKop-jongeren komen ook hun verhaal delen. Ze komen getuigen over hun talenten, hoe ze zich voelen, over wat hun gelukkig maakt maar ook over dingen waar ze mee worstelen en de impact van corona op hun leven. Op die manier wil OverKop samen met de Week van de Zorg de zorg voor jongeren en de zorg voor elkaar in de kijker zetten.

Het radiospektakel is vanaf 15 uur via een livestream te volgen vanuit het OVerKop-huis in Mechelen! 

Wat is een OverKop-huis?

Een OverKop-huis is een fijne plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten. Het is een laagdrempelige, toegankelijke plaats waar ze terecht kunnen om te babbelen over kleine of grote zorgen. Je kan er ook beroep doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen. Zo wil OverKop meer dan ooit aandacht schenken aan het mentaal welzijn van jongeren. Want het is oké om je even niet oké te voelen. De OverKop-huizen kwamen er dankzij de acties van Rode Neuzen Dag.

Wist je trouwens dat na Genk, Tienen, Mechelen, Gent en Oostende er binnenkort elf nieuwe OverKop-huizen in Vlaanderen en Brussel bijkomen. Het agentschap ‘Opgroeien’ en minister van Welzijn Wouter Beke zetten samen hun schouders onder de uitbreiding van OverKop. Dus maak je deel uit of ken je een organisatie die jongeren via OverKop een gezellige plek willen bieden? Reageer dan tot en met 7 april via deze oproep.

Wil je meer weten over OverKop? Surf naar overkop.be.