Naar het nieuwsoverzicht

11-09-2019

Rode Neuzen Dag is back! En hoe ...

Armworstelen

Ook dit jaar zet Rode Neuzen Dag zich in om alle jongeren die het mentaal, sociaal en fysiek moeilijk hebben een hart onder de riem te steken. Daarom zal ons kersvers gezicht Jens Dendoncker een echte stunt uithalen. Maandag 16 september slaat hij - letterlijk - de handen in elkaar om het wereldrecord applaus geven te breken. Momenteel staat de teller op 2u en 32 seconden klappen, maar dat kan Jens beter. Niet waar?

Rode Neuzen Dag-ambassadeur Jens Dendoncker: "Ik heb dit record niet zomaar gekozen, natuurlijk. Jongeren verdienen applaus en aanmoediging. We 'klappen' Rode Neuzen Dag af én ik kweek dus een sportiever lijf met al dat klappen dankzij het goede doel! Fantastische win-win vind ik dat. Ik vraag me alleen af hoe dat dan praktisch moet: bij een hongerke of een dorstje of mijn neus die jeukt of nog erger: wat als ik naar het toilet moet?"

Maandag gaat de wekker af om 08u20 in het Sint Theresia Kollega (Kapelle-op-den-Bos) want op dat moment gaat Jens van start met zijn langste applaus. Onder het toeziend oog van mede-ambassadeurs Sam De Bruyn en Birgit Van Mol trekt hij met de bus naar De Leertuin-school in Meise. Een niet te missen stunt en gelukkig zorgt Rode Neuzen Dag er samen met zijn partners voor dat je overal terecht kan om te kijken of Jens nog geen handcrème nodig heeft. Qmusic laat zijn Ochtendshow voor één keer uitlopen tot 12 uur en volg zeker ook de livestream op HLN.be, VTMNIEUWS.be en de Facebookpagina's van Q en Rode Neuzen Dag zelf.

En een wereldrecord breken, dat doe je niet zonder voorbereiding! Op dit moment is Jens dus druk in de weer met het opwarmen voor deze stunt. Al gaat dit niet zo vlot als hij gehoopt had ...

Je bent dus meer dan welkom om Jens maandagochtend moed in te spreken via onze socials. Hij kan alle hulp gebruiken ... Tot dan?