Naar het nieuwsoverzicht

04-03-2020

Rode Neuzen School beleeft complimentenweek!

Complimentenweek_Sint-Bavohumaniora

Afgelopen zondag was het complimentendag: de ideale gelegenheid om de mensen rondom jou eens wat extra complimentjes te geven. Het Sint-Bavohumaniora uit Gent vindt dat complimenten geven niet beperkt moet zijn tot één dag. Zij organiseerden een heuse complimentenweek, in de thematiek van Rode Neuzen Dag. Door de kwaliteiten van de jongeren in de verf te zetten, willen ze hen meer zelfvertrouwen geven. Samen met Rode Neuzen Dag ondersteunt de Rode Neuzen School jongeren en zet ze in op hun weerbaarheid zodat ze zich sterker gaan voelen. ?

In totaal werden er op het Sint-Bavohumaniora zo’n 3000 kaartjes met complimenten verstuurd, verspreid over de week. Iedere titularis schreef op maandag een kaartje naar zijn leerlingen en op dinsdag werden er binnen de klas complimenten kaartjes uitgedeeld tussen de leerlingen zelf. Daarna hadden de leerlingen op woensdag de kans om extra kaartjes te schrijven naar andere leerlingen, leerkrachten en personeelsleden. “De leerlingen en leerkrachten reageerden heel enthousiast dat we heel de week alleen maar positive vibes uitstuurden!” ?

Aan het einde van de week ging er bij alle leerlingen een enquête rond op de school. Daarmee wou het Sint-Bavohumaniora te weten komen wat de noden van hun leerlingen zijn, en welke ideeën de leerlingen zelf hebben om hun weerbaarheid te verbeteren. Samen met Rode Neuzen Dag gaat de school aan de slag met die kostbare informatie om nieuwe schoolprojecten op te starten om de weerbaarheid van de jongeren te blijven verbeteren. “Op naar ons volgend project!”, klinkt het bij het het Sint-Bavohumaniora. ?