Naar het nieuwsoverzicht

12-06-2020

Sam De Bruyn ging live in dialoog met jongeren in tweede Instagram Live-sessie ‘Hoe is ‘t?’

Wouter Beke

 

Vorige week trapte Julie Van den Steen de eerste Instagram Live-sessie ‘Hoe is ’t?’ af, een initiatief van Rode Neuzen Dag en de Vlaamse Overheid. Daarin wordt geluisterd naar wat er nu écht in het hoofd van jongeren omgaat. Woensdag 17 juni was het aan Qmusic-dj Sam De Bruyn om jongeren een stem te geven. Tijdens deze live-sessie kregen jongeren ook uitzonderlijk de kans om hun vragen rechtstreeks te stellen aan de minister. Minister Wouter Beke moest op het laatste moment helaas afzeggen maar werd vervangen door Bejamin Dalle, Vlaams minister van Jeugd.

Jongeren hadden de afgelopen periode vaak het gevoel dat er niet naar hen geluisterd werd en dat ze geen inspraak hadden. Uit de reacties van de eerste Live-sessie viel ook op dat jongeren zich onbegrepen en overweldigd voelen, mede door de recente gebeurtenissen in Amerika en de rest van de wereld. Daarom lag in de tweede sessie de focus nog meer op inspraak van jongeren. 

 

TikTokster Sarah Bossuwé deelde haar verhaal en psychologe Birsen Taspinar gaf advies 

Op woensdag nam ook TikTokster Sarah Bossuwé deel aan de Instagram Live-sessie. Zij vertelde haar persoonlijk verhaal over hoe zij de voorbije weken in haar kot heeft doorgebracht en hoe zij omgaat met onzekerheden en angst. Daarnaast was Psychologe Birsen Taspinar standby om heel concrete vragen van jongeren te beantwoorden en tips mee te geven.

Sarah Bossuwé: “De voorbije periode was voor niemand gemakkelijk. Tijdens mijn online danslessen en via TikTok en andere social media bleef ik wel in contact met jongeren en voelde ik hoe hard ze soms struggelden met alles. Hun vrienden niet kunnen zien, hun sport niet kunnen uitoefenen zoals ze gewoon zijn.  Ik vind het heel belangrijk dat we hier samen open over kunnen praten, dus ik kijk heel erg uit naar deze Instagram Live!” 

Sarah Bossuwé & Birsen Taspinar
 

Je stem laten horen op woensdag?  

Op woensdag 28 juni om 17 uur vindt voorlopig de laatste IG Live sessie 'Hoe is't?' met Laura Tesoro plaatst. 

Om zo gericht mogelijk aan de slag te gaan en zoveel mogelijk verhalen aan bod te laten komen, kunnen jongeren nu al hier een korte vragenlijst invullen. Ze kunnen hun boodschappen of vragen ook sturen via Whatsapp naar het nummer 0456/21.58.41 of via mail naar hoeist@rodeneuzendag.be. Ook tijdens de sessie op woensdag kunnen er live vragen worden gesteld. Jongeren bepalen bovendien zelf hoe ze alles volgen: actief of anoniem. 

Rode Neuzen Dag, de goeddoelactie van VTM, Qmusic, HLN en Belfius die het mentaal, fysiek en sociaal sterker maken van jongeren als doel heeft, wil er zeker ook in de nasleep van de coronacrisis zijn voor alle jongeren. Dit mede dankzij de steun van de Vlaamse Overheid en zorgenvoormorgen.be.

Rode Neuzen Dag - Vlaamse Overheid