Naar het nieuwsoverzicht

23-09-2020

SCHOLEN: word een Rode Neuzen School!

Rode Neuzen Lab

Rode Neuzen School worden? Heel simpel!

Corona zorgt ervoor dat Rode Neuzen Dag er dit jaar iets anders dan anders uitziet. Geen Sportpaleisoptreden, geen grote events op scholen, geen verkoop van Rode Neuzen en goodies op schoolfeesten. De focus ligt dit jaar minder op het inzamelen van geld, maar des te meer op het ondersteunen van jongeren, onder andere via de Rode Neuzen (k)Uur midden november.

De Rode Neuzen (k)Uur is een online en coronaveilige weerbaarheidstraining voor leerlingen vol getuigenissen, interactie én met muziek als rode draad. Jens Dendoncker neemt de presentatie voor zijn rekening. Enkel Rode Neuzen Scholen van 2020 krijgen toegang tot deze deze unieke en exclusieve ervaring.

Wat moet je doen? Hieronder zetten we de stappen nog even op een rijtje: 

Stap 1: Schrijf je in voor de Rode Neuzen (k)Uur

Meld je school aan als Rode Neuzen School en je krijgt exclusieve toegang tot de Rode Neuzen Scholen (k)Uur. Was jouw school vorig jaar al een Rode Neuzen School dan kan je het account van de school gewoon heractiveren via deze link

Wanneer je bent aangemeld als Rode Neuzen School 2020 krijg je op een later tijdstip alle info over de Rode Neuzen (k)Uur die plaatsvindt op 19 november 2020.

Ik registreer mijn school als Rode Neuzen School! >

Stap 2: Zet je in als Rode Neuzen School

Dit jaar ligt de focus minder op het inzamelen van geld, maar des te meer op het ondersteunen van jongeren. Scholen die toch graag een actie wil opzetten om geld in te zamelen, kunnen dat nog steeds doen. 

Welke actie je doet, laten we volledig aan jou over maar vergeet je actie zeker niet te registreren op onze website en te linken aan jouw Rode Neuzen School. Enkel dan gaat de opbrengst naar jouw school. Opgelet, deze opbrengst mag enkel ingezet worden om de weerbaarheid van de leerlingen op jouw school te verbeteren. Als je jouw actie niet linkt aan jouw school, gaat de opbrengst naar het Rode Neuzen Fonds en steun je alle Rode Neuzen Scholen in Vlaanderen. 

Ik wil mijn Rode Neuzen Dag-actie registreren! >

Stap 3: Vier feest! 

Op 4 december 2020 vieren we met heel Vlaanderen Rode Neuzen Dag. Overtuig je leerlingen, collega's, ouderraad en directie en vier met ons mee in jouw school!

Deel je feestplannen zeker via jouw schoolpagina op jouw persoonlijk dashboard op onze website! Zo kunnen we jouw feest in de kijker kunnen zetten!