Naar het nieuwsoverzicht

04-11-2020

SCHOLEN: word een Rode Neuzen School!

Rode Neuzen Lab

Rode Neuzen School worden? Heel simpel!

Corona zorgt ervoor dat Rode Neuzen Dag er dit jaar iets anders dan anders uitziet. Geen Sportpaleisoptreden, geen grote events op scholen, geen verkoop van Rode Neuzen en goodies op schoolfeesten. De focus ligt dit jaar minder op het inzamelen van geld, maar des te meer op het ondersteunen van jongeren, onder andere via de Rode Neuzen (k)Uur.

De Rode Neuzen (k)Uur is een online en coronaveilige weerbaarheidstraining voor leerlingen vol getuigenissen, interactie én met muziek als rode draad. Jonas Van Geel nam de presentatie voor zijn rekening. Enkel Rode Neuzen Scholen van 2020 krijgen toegang tot deze deze unieke en exclusieve ervaring. Aanmelden is dus de boodschap!

Wat moet je doen? Hieronder zetten we de stappen nog even op een rijtje: 

Stap 1: Bekijk de Rode Neuzen (k)Uur

Meld je school aan als Rode Neuzen School en herbekijk de Rode Neuzen Scholen (k)Uur. Was jouw school vorig jaar al een Rode Neuzen School dan kan je het account van de school gewoon heractiveren via deze link

De live sessie van de Rode Neuzen (k)Uur zit erop. Kon jouw school er 19 november niet bij zijn? Geen nood! De (k)Uur zal vanaf 20 november tot en met 4 december 2020 te herbekijken zijn via het dashboard van jouw Rode Neuzen school op rodeneuzendag.be 

Ik registreer mijn school als Rode Neuzen School! >

Stap 2: Zet je in als Rode Neuzen School

Dit jaar ligt de focus minder op het inzamelen van geld, maar des te meer op het ondersteunen van jongeren. Scholen die toch graag een actie wil opzetten om geld in te zamelen, kunnen dat nog steeds doen. 

Welke actie je doet, laten we volledig aan jou over maar vergeet je actie zeker niet te registreren op onze website en te linken aan jouw Rode Neuzen School. Enkel dan gaat de opbrengst naar jouw school. Opgelet, deze opbrengst mag enkel ingezet worden om de weerbaarheid van de leerlingen op jouw school te verbeteren. Als je jouw actie niet linkt aan jouw school, gaat de opbrengst naar het Rode Neuzen Fonds en steun je alle Rode Neuzen Scholen in Vlaanderen. 

Ik wil mijn Rode Neuzen Dag-actie registreren! >

Stap 3: Vier feest! 

Op 4 december 2020 vieren we met heel Vlaanderen Rode Neuzen Dag. Overtuig je leerlingen, collega's, ouderraad en directie en vier met ons mee in jouw school!

Deel je feestplannen zeker via jouw schoolpagina op jouw persoonlijk dashboard op onze website! Zo kunnen we jouw feest in de kijker kunnen zetten!