Naar het nieuwsoverzicht

19-11-2019

Vlaamse regering goes Rode Neuzen Dag op 29 november!

VLAREG 2

Ongezien! Op 29 november kan je onze Vlaamse regering aan het werk zien in een school in Vlaanderen. Stuk voor stuk halen de ministers hun beste lerarenskills boven en zullen zij op Rode Neuzen Dag een les overnemen. Jan Jambon gaf tijdens de Ochtendshow van Qmusic aan ‘nogal goed te zijn in ICT’ - niet toevallig één van zijn bevoegdheden. “Ik zit het dus wel zitten om een computerles over te nemen”, kondigde hij aan. Minister van Sport Ben Weyts is dan weer helemaal te vinden voor een lesje Lichamelijke Opvoeding. 

Vlaamse regering ondersteunt Rode Neuzen Dag

Natuurlijk doen de ministers deze toffe actie niet zomaar. “We vinden het een belangrijk signaal om als Vlaamse regering mee onze schouders te zetten onder Rode Neuzen Dag”, zegt Jambon. “Een schoolbezoek is daarbij niet licht gekozen. Rode Neuzen Dag draait dit jaar om scholen en hun projecten om jongeren zich beter in hun vel te doen voelen.” Het is trouwens niet alleen de bedoeling om les te geven. De regering wil ook weten wat er leeft bij jongeren. “We zien dit bezoek aan een school ook als een kans om de vinger aan de pols te houden over waar jongeren mee bezig zijn. Zij zijn onze toekomst hé – het is belangrijk om daar ook naar te luisteren. En dat kunnen we nu doen, elk vanuit onze eigen bevoegdheid.”

Wedstrijd: win de Vlaamse regering op jouw school!

En nu het leukste nieuws: jouw school kan wel eens de 'lucky one' worden! Iedereen kan vanaf 18 november tot 22 november een sms sturen naar 4666 met als boodschap: SCHOOL – naam van je school. Een SMS kost 1 euro en alle opbrengst gaat uiteraard naar Rode Neuzen Dag. Jij wil Hilde Crevits voor één keer 'die van economie' noemen? Verzamel met jouw school dan zoveel mogelijk berichtjes! Hoe meer sms'en op jouw school zijn naam staan, hoe meer kans je school heeft om op vrijdagochtend 22 november als winnaar uit de bus te komen. Die ochtend staat Q helemaal in het teken van Rode Neuzen Dag en ontvangen Sam, Inge en Wim niemand minder dan Jonas Van Geel en Koen Wauters. Zij krijgen dan ook de eer om het prijsbeest bekend te maken tussen 6 en 9.