Naar het nieuwsoverzicht

05-02-2021

Week Tegen Pesten

Week Tegen Pesten (GVDB)

Eén op zes kinderen wordt tijdens hun jeugd gepest, zo blijkt uit onderzoek. Eén kind op dertig heeft er dagelijks mee te maken. Pesten heeft een grotere impact dan we denken. Veel van hen dragen daar heel lang de gevolgen van. Het is nog steeds één van de grootste problemen in de ontwikkeling van de weerbaarheid van kinderen en jongeren.

Eén op drie jongeren in Vlaanderen geeft ook aan zich niet goed in zijn vel te voelen. Pesten is vaak één van de oorzaken.

Van vrijdag 5 februari t.e.m. vrijdag 12 februari 2021 is het de Week Tegen Pesten en ook Rode Neuzen Dag doet mee voor een veiligere omgeving zonder pesters!

Rode Neuzen Dag heeft zich tijdens de vorige edities samen met leerkrachten, leerlingen en de rest van Vlaanderen ingezet om van scholen een plek te maken waar jongeren terecht kunnen. Samen met de Rode Neuzen Scholen blijft Rode Neuzen Dag jongeren ondersteunen en zetten we in op hun weerbaarheid zodat ze zich sterker gaan voelen. Want jongeren vandaag de dag worstelen meer dan ooit met hun mentale weerbaarheid.