element-dots Created with Sketch.
nose-blijebarry_0 Created with Sketch.
element-squares Created with Sketch.
nose-caramascara_0 Created with Sketch.
element-wiggles Created with Sketch.
nose-redman_0 Created with Sketch.

Sterke verhalen

doodle-cross Created with Sketch.
doodle-corner Created with Sketch.
Silke
Silke , 19

Als ik er te veel over nadenk, blokkeer ik gewoon...

Mijn naam is Silke, ik ben 19 jaar en ervaar dagelijks stress en angst ten gevolge van de coronamaatregelen. Zowel mijn vrijwilligerswerk als mijn studentenjob zijn even op pauze gezet. Ook mijn wekelijkse bezoekjes naar mijn grootouders zijn weggevallen. Het is voor mij een onzekere periode en dat maakt me best wel bang. Wanneer ik te veel nadenk over wat er allemaal aan het gebeuren is, dan blokkeer ik gewoon.

Lees het hele verhaal van Silke
Melissa Bauwens
Melissa , 17

De donkere stemmen in mijn hoofd klinken nu eens zo luid, maar ik kom hier door

Melissa Bauwens (17) kampt al vijf jaar met een depressie. De lockdown weegt dan ook zwaar op haar. Moedig getuigt ze over haar leven in deze coronatijden om andere jongeren dat zo nodige schouderklopje te geven. “De stemmen in mijn hoofd die me zeggen dat ik mezelf iets aan moet doen, klinken nu eens zo luid”, vertelt ze. Rode Neuzen Dag wil net als Melissa jongeren die het in volle coronacrisis moeilijker hebben, steunen onder de noemer #RodeNeuzenDagTegenCorona.

Lees het hele verhaal van Melissa
Eva
Eva , 17

“Ik hoop dat na de lockdown de stress me niet weer te veel zal worden”

Eva uit het Oost-Vlaamse Aalter knokte al hard in haar jonge leven. Tot 20 keer per dag viel ze flauw, het gevolg van extreme pesterijen op haar vorige school. Nu wil Eva andere jongeren een virtuele schouder bieden. Het zijn moeilijke tijden voor iedereen. Door de coronamaatregelen wordt de weerbaarheid van jongeren extra op de proef gesteld.

Lees het hele verhaal van Eva
Yuna Vanden Bergh
Yuna , 15

Yuna

Tot aan de coronacrisis was Yuna een doodgewone, blije tiener. Ze studeerde economie-wiskunde, had op haar middelbare school een fijne vriendenkliek en vond in dans en Chiro een uitlaatklep voor haar leven thuis. Want, zo stond ook elke vrijdag met stip aangeduid: de huizenwissel. Zeven jaar geleden scheidden Yuna’s ouders, en kozen ze voor co-ouderschap voor haar en haar jongere zusje.

Lees het hele verhaal van Yuna
Blijf in uw kot - Moranne
Moranne , 13

Er serieus over praten is een moeilijke stap om te zetten

Moranne, 13 jaar, heeft veel angst en stress door de coronacrisis. Niet enkel de zelfstudie van haar leerstof geeft haar stress, maar ook de woordkeuzes die ze maken in het nieuws. Woorden zoals ‘totale lockdown’ roepen emoties bij haar op: “Ik vind het goed dat ze iedereen alert maken door de informatie, maar ik mis het positieve”.

Lees het hele verhaal van Moranne