element-dots Created with Sketch.
nose-blijebarry_0 Created with Sketch.
element-squares Created with Sketch.
nose-caramascara_0 Created with Sketch.
element-wiggles Created with Sketch.
nose-redman_0 Created with Sketch.

Sterke verhalen

doodle-cross Created with Sketch.
doodle-corner Created with Sketch.
Coronablok - Silke
Silke , 19

“Corona verplichtte me het rustiger aan te doen”

Silke is een 19-jarige eerstejaarsstudente psychologie aan de UGent. Een opleiding die ze heel graag doet, maar ook de nodige stress met zich meebrengt. Silke kampt met faalangst, en corona helpt hier niet bij. Door de online lessen en de strikte coronamaatregelen voelt ze zich vaak eenzaam.

Lees het hele verhaal van Silke
Coronablok - Elisa
Elisa , 20

"Online studeren met vrienden is een dikke aanrader!"

Elisa vertelt ons haar succesfactor voor een geslaagde examenperiode in een goede planning zit. Elisa plant op voorhand in wat ze welke dag studeert. Het is niet altijd mogelijk om haar aan die planning te houden, maar het geeft haar wel een houvast.

Lees het hele verhaal van Elisa
Coronablok - Amber
Amber , 18

Een babbeltje kan deugd doen

De 18-jarige studente Amber had haar eerste jaar de hogeschool in Antwerpen anders voorgesteld. Studenten kunnen in deze speciale examenperiode wel een mentale boost gebruiken. Daarom laat Rode Neuzen Dag studenten aan het woord, want wie begrijpt studenten beter dan studenten zelf?!

Lees het hele verhaal van Amber
Coronablok - Vanina
Vanina , 21

“De band met mijn gezin is enorm versterkt tijdens de lockdown”

“Deze examenperiode is veel moeilijker dan normaal.” Tijdens de examenperiode brengt Vanina het merendeel van haar tijd door in de bib. Het studeren met medestudenten werkt motiverend voor haar. Het is een aangename sociale druk die ervoor zorgt dat ze zich maximaal inzet. Op hetzelfde moment kan ze ook altijd uitkijken naar een pauze met vrienden. Dat valt nu allemaal weg!

Lees het hele verhaal van Vanina
Wynand
Wynand , 19

"Netflixen aan je bureau is geen goede ontspanning”

Door corona ziet de huidige examenperiode er heel wat anders uit. Veel studenten hebben het niet makkelijk. Daarom laat Rode Neuzen Dag gedurende de maand januari studenten aan het woorden laten we hen weten dat ze er niet alleen voor staan. Ook Wynand, een 19-jarige student aan de UGent, wil graag zijn ervaringen delen. Hij zit in zijn tweede jaar burgerlijk ingenieur - architect, en dat verloopt anders dan gepland door corona. 

Lees het hele verhaal van Wynand
Straffe verhalen: Hannelore
Hannelore , 17

“Een dagelijkse strijd, maar praten en veel sporten helpt tegen depressie”

Hannelore uit Holsbeek heeft geen gemakkelijke jeugd gehad en vecht al op jonge leeftijd tegen een zware depressie. Tom Helsen bracht een prachtige cover van Hannelore’s favoriete liedje en een emotionele versie van ‘Niet Door Mij’ om haar een hart onder de riem te steken. “Ik heb het nog vaak heel moeilijk, maar elke dag ga ik ervoor en kies ik opnieuw voor het leven”, vertelt Hannelore.

Lees het hele verhaal van Hannelore
Straffe verhalen: Kaat
Kaat , 23

“Mijn vriend en ouders hebben mij erdoor gesleurd”

Kaat getuigde tijdens Rode Neuzen Dag op 4 december op de radio over haar gevecht tegen een eetstoornis en een depressie. “Ik geloofde heel lang dat er geen licht was aan het einde van de tunnel.”

Lees het hele verhaal van Kaat
Telefacts NU - Levi
Levi , 22

"Ik had niemand om op terug te vallen"

Levi, een 22-jarige rapper, bracht zijn verhaal in Telefacts NU in teken van Rode Neuzen Dag. Levi groeide op met alleen zijn moeder als ouderfiguur. De band met zijn mama is hierdoor ongelofelijk sterk. Dit kon helaas de problemen die in het vijfde middelbaar de kop op staken niet tegenhouden.

Lees het hele verhaal van Levi
Telefacts NU - Jara
Jara , 20

"Het voelde alsof alles rondom mij zwart was"

Jara, een 20-jarige studente toegepaste psychologie aan Thomas More in Antwerpen, bracht haar verhaal in Telefacts NU in teken van Rode Neuzen Dag. Een heftig verhaal. Jara kwam in het zesde middelbaar in een depressie terecht. Het startte met angstige gevoelens in de klas. Deze gevoelens werden al snel gevolgd door donkere gedachten en zelfverwonding. Het snijden was voor haar een ontlading van alle spanning, een ontsnapping aan de donkere periode waarin ze zich bevond.

Lees het hele verhaal van Jara
Liefde Voor Muziek - Aimee
Aimee , 18

De ontwikkelingsstoornis DCD heeft het Aimee niet makkelijk gemaakt

De uitzending van Liefde voor Muziek - de Reünie op vrijdag 13 november 2020 stond volledig in het teken van Rode Neuzen Dag. The Starlings maakten kennis met Aimee, 18 jaar, uit Zele die een ontwikkelingsstoornis heeft: DCD. Ze kan daardoor veel moeilijker dingen aanleren zoals fietsen of pianospelen. “Als ik me niet goed voel dan helpt het om muziek te luisteren”, vertelt ze.

Lees het hele verhaal van Aimee