Vrije Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs - De Berk - Rode Neuzen School 2018

Kloosterbeekstraat 7, 3500 HASSELT

BuBaO De Berk
icon-university Created with Sketch.
nose-blijebarry_0 Created with Sketch.
nose-froufrou_0 Created with Sketch.

BuBaO De Berk

Rode Neuzen School 2018

Waarom een Rode Neuzen School worden? 

Wij hechten veel belang aan het mentale welbevinden van onze leerlingen. Kinderen moeten zich veilig en goed kunnen voelen om tot leren te kunnen komen.

Acties Rode Neuzen Dag 2018

Welke acties organiseerde BuBaO De Berk tijdens Rode Neuzen Dag 2018? 

De leerlingen bakten heel wat lekkers en verkochten dit aan kleine prijsjes. Als het lekkers werd voorzien van een kleine, vrolijke boodschap gemaakt door de kinderen die je een instant goed gevoel gaven.

Projectsteun Rode Neuzen Dag 2018

Hoe gaat BuBaO De Berk de steun van het Rode Neuzen Fonds inzetten om leerlingen die het mentaal wat moeilijker hebben te helpen?

Een leerkracht van onze school rondde de tweejarige opleiding ‘zorgverlener met therapiehond’ in 2017 succesvol af samen met zijn hond Ziva die als therapiehond afstudeerde. Ziva komt reeds een aantal jaren mee naar onze school maar haar vaardigheden kunnen op dit ogenblik slechts zeer beperkt ingezet worden, namelijk enkel in de klas van de zorgverlener/leerkracht. In deze klas hebben wij de meerwaarde van de inzet van Ziva reeds kunnen ervaren. De opbrengst van ons project willen we investeren in het werken met de therapiehond opdat we dit kunnen opentrekken naar alle leerlingen van onze school die hiermee gebaat zouden zijn en niet enkel tot de leerlingen van de betreffende klas. In samenwerking met de begeleider fungeert de hond als katalysator maar ook als therapeutisch medium voor kinderen die socio-emotionele en psychologische moeilijkheden ervaren.