Richtpunt campus Eeklo - Rode Neuzen School 2018

Roze 131, 9900 EEKLO

Provinciaal Technisch Instituut
icon-university Created with Sketch.
nose-blijebarry_0 Created with Sketch.
nose-froufrou_0 Created with Sketch.

Provinciaal Technisch Instituut

Rode Neuzen School 2018

Waarom een Rode Neuzen School worden? 

Heel belangrijk! Eén op de vijf Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen. Ook al delen ze vandaag hun hele leven via sociale media, toch durven tienduizenden jongeren de eerste stap naar de zorg niet zetten. Dat kunnen we samen veranderen. Rode Neuzen Dag heeft een droom: van zoveel mogelijk scholen in Vlaanderen een Rode Neuzen School maken. Een school die vol trots zegt: “wij geven leerlingen met psychische problemen alle kansen” en dat nog waarmaakt ook!

Acties Rode Neuzen Dag 2018

Welke acties organiseerde Provinciaal Technisch Instituut tijdens Rode Neuzen Dag 2018? 

  • Cuberdonverkoop 
  • hotdogverkoop
Projectsteun Rode Neuzen Dag 2018

Hoe gaat Provinciaal Technisch Instituut de steun van het Rode Neuzen Fonds inzetten om leerlingen die het mentaal wat moeilijker hebben te helpen?

Onze school wil op termijn ruimte geven aan leerlingen die in de knoop liggen met zichzelf. Hoe willen we dat doen? We voorzien een multifunctioneel lokaal waar leerlingen met een vertrouwenspersoon (een leerkracht of een andere leerling) kan praten. Deze ruimte zal ook kunnen dienen als stilte ruimte of rouwlokaal. Onze leerlingenraad en personeel zetten met veel enthousiasme de schouders onder dit project.