Technisch Instituut Sint-Jozef - Rode Neuzen School 2018

Wijerstraat 28, 3740 BILZEN

Tisj Bilzen
icon-university Created with Sketch.
nose-blijebarry_0 Created with Sketch.
nose-froufrou_0 Created with Sketch.

Tisj Bilzen

Rode Neuzen School 2018

Waarom een Rode Neuzen School worden? 

Om een signaal te geven, om onze leerlingen te sensibiliseren, om een samenhorigheidsgevoel te ontwikkelen (samen sleutelhangers ontwerpen en zelf produceren en verkopen), om iets extra voor de jongeren te kunnen doen.

Acties Rode Neuzen Dag 2018

Welke acties organiseerde Tisj Bilzen tijdens Rode Neuzen Dag 2018? 

  • deelname STOS-project
  • aankleding hal
  • creatie ontspanningsruimte voor leerlingen
Projectsteun Rode Neuzen Dag 2018

Hoe gaat Tisj Bilzen de steun van het Rode Neuzen Fonds inzetten om leerlingen die het mentaal wat moeilijker hebben te helpen?

STOS-project: leerlingen die schoolboeken niet kunnen betalen hielpen we met een deel van het Rode Neuzen-bedrag verder. Zo konden zij toch zonder knagend gevoel de lessen volgen mét een werkboek en liepen ze geen studieachterstand op.

Leerlingen vonden dat hal niet zorgde voor warm welkom. Na brainstorm, kozen de leerlingen voor 'sjieke' graffiti tekening. Directeur ging akkoord op voorwaarde dat eigenheid van de school erin verwerkt zou worden.

Ontspanningsruimte voor de leerlingen: locatie is goedgekeurd in samenspraak met de directeur, de ideeën besproken en dus kunnen we er in de grote vakantie invliegen! Dan hebben de leerlingen vanaf september een lokaal waar ze gezellig en samen kunnen zijn voor een babbel, een lach of een traan, tijdens pauzes. Dankzij de steun van de Rode Neuzen kunnen we zorgen voor de aankleding van deze ruimte en ook wat entertainment voorzien.