Atlascollege Domein Economie & Organisatie - Mosselerlaan 110, Genk

Mosselerlaan 110, 3600 GENK

element-dots Created with Sketch.
icon-university Created with Sketch.

School Projecten

doodle-wiggle_2 Created with Sketch.
doodle-corner Created with Sketch.

Sociale ruimte (zonder smartphone)

De leerlingen willen een graag een lokaal waar ze samen kunnen zijn en kunnen werken aan hun 'sociale vaardigheden' die in tijden van smartphones en 'sociale' media soms wat ondergesneeuwd geraken.

Het lokaal zou in een eerste fase gebruikt worden door vijfde- en zesdejaars. Later eventueel ook door leerlingen van het vierde of derde. Inkom voor een middag in het lokaal te blijven: je smartphone die één van de dragende leerlingen bijhoudt aan de toog/balie.

De leerlingenraad, onder begeleiding van enkele collega's, deed enkele inzamelacties onder de vlag van de Rode Neuzen Dag. Dit gebeurde met volle steun en ondersteuning van de school die na een tegenvallende enquête over het welbevinden van leerlingen vorig jaar, graag zag dat er een goed initiatief kwam van de leerlingen om het sociale welbevinden te verbeteren.

De school voorziet een ruim lokaal in de kelder van de school en er werd wat basismeubilair ter beschikking gesteld.

Op het verlanglijstje staan:

Een duurzame kickertafel van goede kwaliteit die vele jaren mee kan zonder grote stukken, we denken aan een tweedehands model bv. van deze verkopers https://www.tomenrudiwebshop.be/occasie-tafelvoetbal-pooltafel-golfbiljart-elektro (€600)

Gezelschapspelen: Uno, jenga, regenwormen, kleine kaartspelen,... die in een korte periode, onder de middag, gespeeld kunnen worden. (ca. €100)

Eventueel enkele zetels (kringloop), salontafel (kringloop), staanlampen(ikea 2 x https://www.ikea.com/be/nl/p/skurup-staande-lamp-uplight-zwart-40326006/), matten om het wat gezellig en huiselijk te maken (kringloop) (€80 + ca. €50)

Decoratie aan de muren. Het lokaal is erg kaal, de muren niet altijd even mooi en kunnen wat opfrissing gebruiken. Eventueel samen met de kunstschool kijken of leerlingen hiermee zelf aan de slag kunnen gaan (graffiti) (ca. €50)

Ons slotfeest

doodle-corner Created with Sketch.
doodle-circle Created with Sketch.
Wij zijn ons slotfeest nog aan het organiseren, we geven binnenkort meer informatie!