Wat is een Rode Neuzen School?

doodle-corner Created with Sketch.
doodle-wiggle_2 Created with Sketch.

Een Rode Neuzen Scholen heeft als doel om de mentale fysieke én sociale weerbaarheid van de leerlingen te verhogen. Want een school kan het verschil maken! Daarom willen we jou ook zoveel mogelijk aanmoedigen om met jouw school een Rode Neuzen School te worden. 

Rode Neuzen School worden? Heel simpel!

Corona zorgde in 2020 ervoor dat Rode Neuzen Dag er iets anders dan anders uitzag.
Geen Sportpaleisoptreden, geen grote events op scholen, geen verkoop van Rode Neuzen
en goodies op schoolfeesten of andere plaatsen met veel volk. De focus lag
minder op het inzamelen van geld, maar des te meer op het ondersteunen van jongeren,
onder andere via de Rode Neuzen (k)Uur eind november 2020. Ook in 2021 zal Rode Neuzen Dag deze coronaveilige koers aanhouden. 

Als alternatief op de Rode Neuzen Dag Tour van 2019 werd er een digitale Rode Neuzen (k)Uur georganiseerd. Een online en coronaveilige weerbaarheidstraining voor leerlingen vol getuigenissen, interactie én met muziek als rode draad. Jonas Van Geel nam de presentatie voor zijn rekening. Enkel Rode Neuzen Scholen krijgen toegang tot deze deze unieke en exclusieve ervaring.

Wil jouw school graag Rode Neuzen School worden en de Rode Neuzen (k)Uur uitgesteld kijken? Dat kan nog steeds! Hieronder zetten we de stappen nog even op een rijtje: 

Stap 1: Schrijf je in voor de Rode Neuzen (k)Uur

Meld je school aan als Rode Neuzen School en krijg exclusieve toegang voor de Rode Neuzen (k)Uur. Was jouw school vorig jaar al een Rode Neuzen School dan kan je het account van de school gewoon heractiveren.

Wanneer je bent aangemeld als Rode Neuzen School kan je via het scholendashboard op rodeneuzendag.be naar 'Mijn scholen' gaan waar je de link terugvindt via de knop 'Rode Neuzen (k)Uur'.

Stap 2: Zet je in als Rode Neuzen School

Tijdens deze coronatijden focussen we minder op het inzamelen van geld, maar des te meer op het ondersteunen van jongeren. Scholen die toch graag een actie wil opzetten om geld in te zamelen, kunnen dat nog steeds doen. 

Welke actie je doet, laten we volledig aan jou over maar vergeet je actie zeker niet te registreren op onze website en te linken aan jouw Rode Neuzen School. Enkel dan gaat de opbrengst naar jouw school. Opgelet, deze opbrengst mag enkel ingezet worden om de weerbaarheid van de leerlingen op jouw school te verbeteren. Als je jouw actie niet linkt aan jouw school, gaat de opbrengst naar het Rode Neuzen Fonds en steun je alle Rode Neuzen Scholen in Vlaanderen. 

Stap 3: Vier feest! 

Op 4 december 2020 vierde we met heel Vlaanderen Rode Neuzen Dag. Scholen overtuigde hun leerlingen, collega's, ouderraad en directie om samen (coronaproof) feest te vieren.

Rode Neuzen Dag 2020 zit er ondertussen op maar heeft jouw school feestplannen om de mentale weerbaarheid van de leerlingen in de kijker te zetten? Dan kan je deze zeker delen via je schoolpagina op onze website! Zo kunnen we jouw feest in de kijker zetten!