Wat is een Rode Neuzen School?

doodle-corner Created with Sketch.
doodle-wiggle_2 Created with Sketch.

Een Rode Neuzen Scholen heeft als doel om de mentale fysieke én sociale weerbaarheid van de leerlingen te verhogen. Want een school kan het verschil maken! Daarom willen we jou ook zoveel mogelijk aanmoedigen om met jouw school een Rode Neuzen School te worden. 

Rode Neuzen School worden? Heel simpel!

Corona zorgt ervoor dat Rode Neuzen Dag er dit jaar iets anders dan anders uitziet.
Geen Sportpaleisoptreden, geen grote events op scholen, geen verkoop van Rode Neuzen
en goodies op schoolfeesten of andere plaatsen met veel volk. De focus ligt dit jaar
minder op het inzamelen van geld, maar des te meer op het ondersteunen van jongeren,
onder andere via de Rode Neuzen (k)Uur eind november.

De Rode Neuzen (k)Uur is een online en coronaveilige weerbaarheidstraining voor leerlingen vol getuigenissen, interactie én met muziek als rode draad. Jens Dendoncker neemt de presentatie voor zijn rekening. Enkel Rode Neuzen Scholen van 2020 krijgen toegang tot deze deze unieke en exclusieve ervaring.

Hieronder zetten we de stappen nog even op een rijtje: 

Stap 1: Schrijf je in voor de Rode Neuzen (k)Uur

Meld je school aan als Rode Neuzen School en jouw school krijgt exclusieve toegang voor de Rode Neuzen (k)Uur. Was jouw school vorig jaar al een Rode Neuzen School dan kan je het account van de school gewoon heractiveren.

Wanneer je bent aangemeld als Rode Neuzen School 2020 krijg je op een later tijdstip alle info over de Rode Neuzen (k)Uur die plaatsvindt in november.

Stap 2: Zet je in als Rode Neuzen School

Dit jaar ligt de focus minder op het inzamelen van geld, maar des te meer op het ondersteunen van jongeren. Scholen die toch graag een actie wil opzetten om geld in te zamelen, kunnen dat nog steeds doen. 

Welke actie je doet, laten we volledig aan jou over maar vergeet je actie zeker niet te registreren op onze website en te linken aan jouw Rode Neuzen School. Enkel dan gaat de opbrengst naar jouw school. Opgelet, deze opbrengst mag enkel ingezet worden om de weerbaarheid van de leerlingen op jouw school te verbeteren. Als je jouw actie niet linkt aan jouw school, gaat de opbrengst naar het Rode Neuzen Fonds en steun je alle Rode Neuzen Scholen in Vlaanderen. 

Stap 3: Vier feest! 

Op 4 december 2020 vieren we met heel Vlaanderen Rode Neuzen Dag. Overtuig je leerlingen, collega's, ouderraad en directie en vier met ons mee in jouw school!

Deel je feestplannen zeker via je schoolpagina op onze website! Zo kunnen we jouw feest in de kijker kunnen zetten!