Groepsfoto

 

Wat is een Rode Neuzen School?

Rode Neuzen Scholen hebben als doel om de mentale fysieke én sociale weerbaarheid van de leerlingen te verhogen. Want scholen kunnen het verschil maken! Daarom willen we jou ook zoveel mogelijk aanmoedigen om met jouw school een Rode Neuzen School te worden. 

Hoe werkt het? Heel simpel!

Als leerling, student of school kies je een eigen project dat inzet op de weerbaarheid van jongeren op jouw school. In de komende maanden organiseer je een actie om dit project te financieren. Het bedrag dat je als Rode Neuzen School inzamelt, gaat zonder omwegen naar het Rode Neuzen Dag-project van jouw school. Bovendien kan je nog eens extra budget krijgen uit het Rode Neuzen Fonds.

Hieronder zetten we de stappen nog even op een rijtje: 

Stap 1: kies een project dat je met jouw school wil realiseren

Registreer je school als Rode Neuzen School en kies een project om jongeren op jouw school mentaal, fysiek en sociaal sterker te maken. Dat kan een stiltecaravan, schoolradio, babbelbox of elk ander leuk project zijn. Denk er al zeker eens over na.

Ik registreer mijn school als Rode Neuzen School!

Stap 2: Doe aan fun(d)raising

Trek je loopschoenen aan voor een schoolmarathon, bak samen met je vrienden een lading pannenkoeken of verkoop zelfgemaakte oorbellen voor Rode Neuzen Dag. Het bedrag dat je als school inzamelt, gaat zonder omwegen naar jouw gekozen Rode Neuzen Dag-project. 

Welke actie je doet, laten we volledig aan jou over maar vergeet je actie zeker niet te registreren op onze website en te linken aan jouw Rode Neuzen School. Enkel dan gaat de opbrengst naar jouw school. Als je jouw actie niet linkt aan jouw school, gaat de opbrengst naar het Rode Neuzen Fonds en steun je alle Rode Neuzen Scholen in Vlaanderen. 

Ik wil mijn Rode Neuzen Dag-actie registreren!

Stap 3: Vier feest! 

Op 29 november vieren we met heel Vlaanderen Rode Neuzen Dag. Overtuig je leerlingen, collega's, ouderraad en directie en vier met ons mee in jouw school!

Deel je feestplannen zeker via je schoolpagina op onze website! Wie weet komt Qmusic, VTM of HLN wel langs om mee te vieren.