Steunpunt Geestelijke Gezondheid

Steunpunt Geestelijke Gezondheid

Ik schrijf mijn school in!
doodle-corner Created with Sketch.
doodle-wiggle_2 Created with Sketch.
nose-redman_0 Created with Sketch.

 

Lessenpakket Take Off

Lessenpakket Take off maakt jongeren mentaal fit

Take off is een gratis en bijzonder compleet lessenpakket over geestelijke gezondheid, met antwoorden op vragen waar jongeren écht mee zitten. Het lessenpakket helpt geestelijke gezondheid bespreekbaar maken in de klas en sluit aan op de nieuwe eindtermen. Er bestaan twee versies: eentje voor 12- tot 15-jarigen en eentje voor 15-plussers. Take off is wetenschappelijk onderbouwd en legt de nadruk op positieve en beschermende waarden. De lessen gaan over concrete en actuele thema’s zoals eigenwaarde, lichaamsbeleving, mediawijsheid, complimenten geven en krijgen. Het pakket bestaat uit modules en bevat naast info, praktische tips, powerpoints, ideeën voor groepsgesprekken, spelletjes, links naar andere websites… Het is ook nog eens erg flexibel, je kan het probleemloos in elke les inschuiven.

Take off wil geestelijke gezondheid op school verankeren door het schoolbeleid er mee op af te stemmen. Ook de (groot-)ouders gaan mee in bad: geestelijke gezondheid is een thema dat door iedereen gedragen moet worden.

DOWNLOAD het lessenpakket GRATIS op www.geestelijkgezondvlaanderen.be/takeoff-lessenpakket

RODE NEUZEN ACTIE: getuigenissen van kwetsbare mensen kunnen een mooie aanvulling zijn op het lessenpakket. Dankzij Rode Neuzen krijg je een korting van 50%

Algemene info
  • Geschikt voor secundair onderwijs
  • Geschikt voor buitengewoon onderwijs
  • Website organisatie: www.steunpuntgg.be

> Ik schrijf mijn school in