Naar het nieuwsoverzicht

16-11-2019

Safety First presenteert: de That's Meditation Challenge!

That's meditation

Meteen naar de meditatiepodcast? Beluister hier alle audiofiles!

Meditatie. Een woord dat misschien (nog) niet in je woordenboek staat. Tot nu! Met de That's Meditation Challenge willen Rode Neuzen Dag en de cast van Safety First jongeren van 15 tot 105 uitdagen om twee maanden lang dagelijks te mediteren.

Je kent meditatie waarschijnlijk van zijn ‘boeddhistische’ verleden. Tegenwoordig gebruiken we liever de term ‘mindfulness’. Het is eigenlijk niets meer dan stil zitten, aandacht geven aan de gewone dingen die in je opduiken en er niet op reageren. Heel indrukwekkend klinkt dat misschien niet, maar toch kan het effect heel groot zijn.

Tim Van Aelst, bedenker van Safety First én van deze That's meditation challenge legt uit: “Het heeft me ongelooflijk geholpen om stress onder controle te houden, me sterker en beter te voelen. Ik ben er van overtuigd dat veel jongeren ook ‘weerbaarder’ kunnen worden dankzij meditatie. Fitness voor je lijf is zo ingeburgerd, maar fitness voor je hersenen vinden veel mensen raar, zweverig, iets voor vliegende monniken. Probeer het en je zal zien dat er niets paranormaals aan is, maar dat het rust brengt in je hoofd en in je leven.”

Aan de slag dus! Om deze challenge zo comfortabel mogelijk te maken voor jou, vind je hier elke maandag de zes audiofiles voor de week die volgt. Zes, want op zaterdag (of zondag) mag je gerust een rustdag nemen. De eerste sessie duurt een vijftal minuten, na acht weken zit je aan ongeveer 25 minuten. Een echte start-to-meditate, dus!

De bedoeling van deze challenge is om het stressniveau van jongeren geleidelijk aan te verminderen. En ook de Gezinsbond is daar helemaal in thuis. Lees hier hun beste tips!

En geloof ons: de moeilijkheid ligt niet in het mediteren zelf, maar wel in het volhouden. Acht weken lang, zes keer per week een aantal minuten vrijmaken om helemaal tot rust te komen: hebben we daar wel tijd voor? Wel, daar moet je tijd voor maken! En hoe kan dat nu beter dan met deze challenge?

Hieronder vind je de audiofiles voor de nieuwe week!

(Tekst: Tom Hannes - Stem: Nico Sturm)

Audiofiles week 7