Vlaamse Scholierenkoepel

Vlaamse Scholierenkoepel

Vlaamse Scholierenkoepel
doodle-corner Created with Sketch.
doodle-wiggle_2 Created with Sketch.
nose-redman_0 Created with Sketch.

 

De Conflixers

Conflixers zijn vrijwillige scholieren die ervoor zorgen dat alle leerlingen zich goed voelen op hun school, die de handen uit de mouwen steken tegen pesten, uitsluiten en polariseren. 

De Vlaamse Scholierenkoepel (VSK) inspireert, traint en ondersteunt sinds 2016-17 ook leerlingen die Conflixer willen worden en hun begeleidende leerkrachten. We helpen hen bij het plannen van acties, om draagvlak te creëren bij de andere leerlingen en trainen hen in gesprekstechnieken. We starten met een inspiratieworkshop waar leerlingen en begeleiders de verschillende vormen van peer support leren kennen en de vele goede voorbeelden van andere scholen die we begeleid hebben. Als jullie daarna een keuze hebben gemaakt in welke Conflixer-variant het beste past bij jullie school, start de rest van het traject. Onze begeleider komt 5 keer naar jou school en zorgt dat de Conflixers een vliegende start nemen.

www.deconflixers.be
Algemene info
  • Geschikt voor secundair onderwijs
  • Geschikt voor buitengewoon onderwijs
  • Duur workshop: 5 contactmomenten van 1 tot 4 lesuren
  • Aantal deelnemers: 8 tot 10 personen
  • Website organisatie: www.deconflixers.be
Praktische info

We vragen niets dat een school niet kan voorzien. Het aantal deelnemers is belangrijk om een gedragen project te starten, en de deelname moet vrijwillig zijn. Verder hebben we voor de inspiratieworkshop een lokaal nodig met verplaatsbare tafels, een beamer en water voor iedereen. Wij nemen sowieso nog contact op om details af te spreken als we de inspiratieworkshop plannen.