Hero Image

JEZ! lanceert tweede, grote goede doelen-actie voor 200 jongerenorganisaties

14.11.2023
OVER JEZ!

JEZ! organiseert in het voorjaar van 2024 voor de tweede keer de grootste goede doelen-actie om geld op te halen voor meer dan 200 jongerenorganisaties in Vlaanderen en Brussel. De jongerenbeweging, die samen met VTM, Qmusic, HLN en Belfius jongeren een stem wil geven, wordt vanaf nu voortgestuwd door 15 JEZ! jongeren en 4 bekende ambassadeurs. Eind maart 2024 doorkruisen ze Vlaanderen tijdens de JEZ! feestweek, de apotheose van de geldinzameling.

In oktober 2022 zetten enkele jongeren JEZ! op de kaart als een nieuwe beweging van, voor en door jongeren. Een beweging die álle jongeren een stem wil geven. Dat doen ze nog steeds met volle overtuiging, het hele jaar door: JEZ! laat jongeren aan het woord over thema’s waar ze van wakker liggen en organiseert events waar jongeren kunnen samenkomen. Een keer per jaar haalt JEZ! ook geld op voor jongerenorganisaties. In het voorjaar van 2024 is het weer zover en gaat de grootste goede doelen-actie voor jongeren weer van start.

“Sinds de start van JEZ! staan we meer en meer versteld van de kracht en creativiteit van de jongere generaties. Geef hen vertrouwen, ruimte en middelen en ze kunnen de moeilijkste uitdagingen aangaan en zichzelf overstijgen,” zegt Olivier Onclin, lid van directiecomité Belfius

thumbnail

JEZ! Wij geven alles voor de jeugd

Voor deze 200 jongerenorganisaties zal JEZ! geld inzamelen

JEZ! gaat voor het tweede jaar op rij geld inzamelen voor jongerenorganisaties die de veerkracht, positiviteit en creativiteit van jongeren versterken, zoals Make-A-Wish, G-Sport Vlaanderen, YOUCA en vele anderen.

Olivier Onclin, lid van directiecomité Belfius: “Elke dag zijn honderden verenigingen in Vlaanderen en Brussel in de weer voor jongeren. Of het nu gaat om sportclubs voor jongeren in een rolstoel, toneelverenigingen voor jong podiumtalent of organisatoren van zomerkampen voor kansarme kinderen, ze maken stuk voor stuk het verschil. En die enorm waardevolle initiatieven willen we bij Belfius volop steunen door hen een financieel duwtje in de rug te geven en te geloven in de kracht van jongeren voor de toekomst. Zo kunnen duizenden vrijwilligers samen met jongeren dromen blijven realiseren. Daarom verdient JEZ! onze steun.”

Organisaties konden een projectvoorstel indienen bij de Koning Boudewijnstichting om kans te maken op steun van het JEZ!-fonds. De stichting selecteerde 200 projecten en organisaties uit Vlaanderen en Brussel. Het door JEZ! ingezamelde eindbedrag zal door het JEZ!-fonds onder deze projecten verdeeld worden.

Deze 4 bekende ambassadeurs zetten hun schouders onder de tweede editie

“Ik heb hier opnieuw zo’n zin in! Vorig jaar was de respons in heel Vlaanderen echt massaal!” zegt Tom De Cock, Q-DJ en JEZ! ambassadeur van het eerste uur. “Ondertussen heb ik ook gezien wat al die organisaties met die steun doen: JEZ! maakt echt een verschil voor duizenden jongeren. Dit jaar roepen we Vlaanderen opnieuw op om acties te organiseren en geld te doneren voor de jeugd.”

Ook actrice Nora Gharib en Tiktokker Jonas Lips zijn weer op post. Vanaf nu sluit acteur, zanger en presentator Aaron Blommaert ook aan als vierde ambassadeur. 

“De goesting bij de JEZ!’ers spat eraf. Hun vastberadenheid is zo aanstekelijk dat ik geen moment getwijfeld heb om ook ambassadeur te worden. Laten we al het jong talent samen vleugels geven. Als jongeren Jong en Zot kunnen doen, wordt iedereen er beter van.” - Aaron Blommaert

Deze 15 jongeren geven JEZ! een gezicht

En dan zijn er nog de JEZ! jongeren: straffe jongeren uit alle hoeken van Vlaanderen die het voortouw nemen in alles wat JEZ! doet. De groep van voortrekkers is na 1 jaar bijna verdubbeld.

“Toen ik vorig jaar de JEZ! jongeren bezig zag, dacht ik onmiddellijk: hier wil ik bijhoren, zij snappen mij. Super dat ik de positieve energie nu mee kan verspreiden. Als JEZ! jongere gaan we zelf coole events op poten zetten, content maken voor de socials van JEZ! en vooral… iedereen zot maken voor de volgende goede doelen-actie, want zo maken we het verschil.” Lee, een van de nieuwe JEZ! jongeren

test
test
responsive

De JEZ! feestweek als apotheose in het voorjaar 

In het voorjaar schakelt de JEZ! fundraising een versnelling hoger. Als apotheose neemt JEZ! heel Vlaanderen op sleeptouw tijdens de JEZ! feestweek. Die valt niet toevallig van 25 tot en met 29 maart, de week voor de paasvakantie.

Dirk Lodewyckx, lid van het executive committee van DPG Media, het mediabedrijf achter VTM, Qmusic en HLN: "We zijn druk bezig om achter de schermen de wildste plannen te smeden om Vlaanderen te veroveren met het JEZ!-verhaal. Dankzij onze sterke merken Qmusic, VTM en HLN zullen we hopelijk heel wat Vlamingen, jong en oud, kunnen overtuigen om geld te doneren voor JEZ! én om deel te nemen aan een ontzettend toffe feestweek waarin we de kracht van alle jongeren vieren. Ik raad iedereen aan om deze week alvast in de agenda te markeren." 

Heel Vlaanderen kan vanaf nu een gift doen of acties op touw zetten om JEZ! te steunen via www.jezofficial.be


VTM
Qmusic
HLN
Belfius